Dieselin hiukkassuodatin tukossa, mitä on tehtävissä?

Kun diesel-auton hiukkassuodatin tukkeutuu, ovat hyvät neuvot kalliit. Uusi hiukkassuodatin saattaa maksaa automallista riippuen 1000 – 2000 euroa, joten vaihtoehtoiset menettelyt usein kiinnostavat diesel-auton omistajaa. Kerromme tässä artikkelissa vaihtoehdot asian korjaamiseksi, kun hiukkassuodatin tukkeutuu.

Hiukkassuodattimen tukkeutumisen syyt

Hiukkassuodatin on ollut diesel-käyttöisissä henkilöautoissa pakollinen vuodesta 2007 alkaen. Sen tehtävä on poistaa pienhiukkasia pakokaasusta. Auton oma hiukkassuodattimen pudistusjärjestelmä tekee parhaansa, mutta jossain vaiheessa suodatin on liian täynnä tuhkaa, ja suodatin lopulta tukkeutuu. Toisissa automalleissa hiukkassuodattimen vaihto kuuluu huolto-ohjelmaan.

Hiukkassuodatin tukkeutuu nopeammin, kun autolla ajetaan lyhyttä ajoa. Suodattimelle kertyy yleensä enemmän ajokilometrejä, kun ajetaan pitkää matkaa.

Vaihtoehdot uudelle hiukkassuodattimelle

Hiukkassuodatin on kallis varaosa, ja sen uusimiselle on myös usein vaihtoehtoja. Ainakin sen käyttöikää voidaan pidentää. Markkinoilla on useanlaisia hiukkassuodattimen puhdistus- ja pesumenetelmiä, joita kannattaa ensin kokeilla.

Vaikka useimmat pesumenetelmät saattavat vaikuttaa arveluttavilta, löytyy Suomen markkinoilta ainakin yksi lupaava ratkaisu.

Hiukkassuodattimen lisäaine

Varaosa- ja huoltoliikkeistä on saatavilla DPF-puhdistusaineita. Tämä pullo kaadetaan tankkiin tankkauksen yhteydessä ja jatketaan ajoa normaalisti. Aineen tehtävä on avustaa palotapahtumaa ja näin auttaa hiukkassuodattimen regenereointia optimaalisempaan puhdistuspolttoon.

Joissain tapauksissa lisäaineesta voi oikeasti olla hyötyä. Olemme kuulleet tapauksia, kun auton DPF-merkkivalo on syttynyt, ja asia on korjautunut ainakin toistaiseksi pelkän lisäaineen avulla.

Hiukkassuodattimen pesu

Kun tutustuimme hiukkassuodattimen pesuun tarkemmin, tuli vastaan kotimainen yritys. Eko DPF pesee hiukkassuodattimia sekä katalysaattoreita. Yritys lupaa pestä hiukkassuodattimen täydellisesti patentoidun ja sertifioidun menetelmän avulla. Kyseessä on siis kotimainen keksintö ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen.

Eko DPF:n tarjoama pesu vaatii suodattimen irroittamisen ja “pesukoneeseen” laittamisen. Tämä tarkoittaa että auto viedään pesumenetelmän kumppanikorjaamolle pestäväksi, taikka suodatin lähetetään irrallisena pesupisteeseen.

Tämä vaihtoehto hiukkassuodattimen vaihdolle herätti uskon että pesu voi olla lopputulokseltaan hyvä. Samalla säästetään sievoinen summa rahaa ja luontoa.

Hiukkassuodattimen poisto

Hiukkassuodattimen poisto voi olla joskus houkutteleva vaihtoehto, varsinkin edullisempaan diesel-autoon. Uusi DPF-suodatin saattaa maksaa lähes yhtä paljon kuin mitä auton arvo on, eikä tarvikesuodatinta haluta kokeilla sen toimivuuden epäilyksen takia. Hiukkasloukun poisto ei ole tieliikennekäytössä olevassa autossa sallittua, joten suosittelemme kokeilemaan puhdistus- ja pesumenetelmiä asian korjaamiseksi.