Öljynvaihto

AUton öljyn vaihto on yksi oleellisimpia ja yleisimpiä huoltotoimenpiteitä. Normaalisti moottoriöljyt vaihdetaan auton määräaikaishuollon tai vuosihuollon yhteydessä.

Milloin auton öljyt täytyy vaihtaa?

Jos autosi seuraa valmistajan huolto-ohjelmaa, öljyt vaihdetaan aina huollon yhteydessä. Jos autolle ei tehdä säännöllistä määräaikaishuoltoa, moottoriöljy on syytä vaihtaa 1 – 2 vuoden tai 15 – 30 tuhannen kilometrin välein, riippuen auton moottorista, ajotavoista sekä käytetystä oljystä.

Palvelumme avulla autohuollon asiantuntijat opastavat autosi sopivalle korjaamolle öljyhuoltoon. Tunnemme autosi sekä autamme sinua kaikkiin auton huoltoon sekä auton korjaamiseen liittyvissä asioissa.

Sopivan öljyn valinta

Vaihdettaessa moottoriöljyä tai mitä tahansa muuta auton öljyä, öljyn laatuluokitus on ensisijaisen tärkeää. Joillain automerkeillä ja -malleilla on erityisen laatuluokituksen öljyä, jota moottorissa tulee käyttää. Moottoriöljyn valinta on syytä jättää autohuollon ammattilaisille.

Nykyään markkinoilla sekä monen autovalmistajan käytössä on pitkäikäisempiä, niin kutsuttuja long life -öljyjä. Näillä öljyillä on pidempi käyttöikä, mutta myös kalliimpi hinta.

Valittu öljy tulee olla autonvalmistajan öljynlaatumääritysten mukaista.

Öljynvaihdon hinta

Auton moottoriöljyn vaihdon hinta koostuu käytettävän öljyn laadusta ja määrästä, öljynsuodattimesta sekä autohuollon työveloituksesta.

Normaalisti henkilöauton moottoriin menee noin 4 – 6 litraa öljyä, jonka litrahinta on korjaamoilla noin 10 – 20 euron välissä, Lisäksi öljynsuodatin voi maksaa kympin tai kaksi, sekä lisäksi työveloinen huoltotoimenpiteestä.

Tarkka öljynvaihdon hinta sinun autoosi selviää kilpailuttamalla autohuolto palvelumme avulla. Näin löydät sopivan autohuollon ilman ponnisteluja kilpailtuun hintaan.

Löydä sopiva korjaamo öljynvaihdolle

Lähetä autosi tiedot meille alla olevalla lomakkeella, niin etsimme autollesi sopivan korjaamon öljyjen vaihdolle.