Määräaikaishuolto

Autovalmistajasi on laatinut jokaiselle automallille oman huolto-ohjelman, jota kutsutaan määräaikaishuolloksi. Tässä huolto-ohjelmassa vaihdetaan määritellyt kulutusosat, kuten moottoriöljy ja öljynsuodatin, sekä ajoittain myös muita suodattimia, nesteitä, hihnoja ja öljyjä. Määräaikaishuoltoon sisältyy myös lista tarkastuksia, joiden avulla auton tekninen kunto todetaan liikennekelpoiseksi ja turvalliseksi.

Määräaikaishuolto pidentää auton ikää

Auton huoltaminen tarkoittaa autovalmistajan laatiman määräaikaishuolto-ohjelman noudattamista auton parhaan toimivuuden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Jokaisella automallilla on oma huolto-ohjelma, jonka mukaiset toimenpiteet autohuollossa tehdään. Määräaikaishuolto perustuu joko kiinteästi aikaan tai ajomäärään, sen mukaan kumpi tulee vastaan aikasemmin.

Autossasi saattaa myös olla huoltoväli-ilmaisin, joka laskelmoi sopivan huoltoajankohdan ajotietokoneen keräämien tietojen pohjalta.  Nykyautoissa on usein huoltoväli-ilmaisin, joka ilmoittaa lähestyvästä määräaikaishuollosta.

Jos huoltovaloa tai -ilmaisinta autossa ei ole, tehdään määräaikaishuolto aina kiinteästi kilometreihin tai aikaan perustuen, kumpi annetuista arvoista täyttyy ensin (esimerkiksi 20 tkm tai 1 vuosi).

Huollata autosi ammattilaisella

Autojen monimutkaistuessa myös auton huoltamisesta on tullut haastavampaa sekä kalliimpaa. Tästä syystä erikoisosaamisesta on tullut auton huoltamisessa entistä oleellisempaa.

Kun auton määräaikaishuolto lähestyy, on aika ottaa yhteyttä autohuoltoon. Automallista riippuen edessä on huoltokorjaamon valinta. Erikoisemmat ja arvokkaammat autot yleensä huollatetaan valmistajan valtuuttamassa merkkihuollossa, tai erikoisosaamista omaavassa autohuollossa.

Auton määräaikashuollon hinta

Määräaikaishuollon hinta riippuu automallista sekä kohdalla olevan huollon laajuudesta. Yleensä määräiakaishuolto maksaa karkeasti 300 – 1000 euroa, mutta kalliimpiakin huoltoja on nähty.