Vuosihuolto

Vuosihuolto on joidenkin automallien huolto-ohjelmassa, tarkoittaen että auto tulee huoltaa viimeistään vuoden välein. Usein vuosihuolto tehdään silloin, kun kilometrit eivät täyty määräaikashuoltoon. Vuosihuollossa tehdään yleensä perushuolto, alkaen moottoriöljyn ja suodattimen vaihdosta.

Vuosihuolto pidentää auton ikää

Auton huoltaminen tarkoittaa autovalmistajan laatiman määräaikaishuolto-ohjelman noudattamista auton parhaan toimivuuden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Jokaisella automallilla on oma huolto-ohjelma, jonka mukaiset toimenpiteet autohuollossa tehdään. Vuosihuolto perustuu nimensä mukaisesti huoltoon, joka tehdään vuoden välein.

Jotkin autovalmistajat ovat määrittäneet auton huoltoväliksi esimerkiksi 20 tuhatta kilometriä tai 1 vuosi. Jos ajokilometrit jäävät vielä huomattavan kauas määräaikaishuollon kilometreistä, tehdään autoon kevyempi vuosihuolto.

Huollata autosi ammattilaisella

Autojen monimutkaistuessa myös auton huoltamisesta on tullut haastavampaa sekä kalliimpaa. Tästä syystä erikoisosaamisesta on tullut auton huoltamisessa entistä oleellisempaa. Vuosihuolto on suhteellisen kevyt huolto, eikä siihen kuulu erityien isoja työsuoritteita.

Auton vuosihuollon hinta

Vuosihuollon hinta riippuu automallista sekä kohdalla olevan huollon laajuudesta. Yleensä vuosihuolto on suppeampi, ja maksaa perusautoihin noin 200-400 euroa.