Haittaako tuulilasin hakeama katsastuksessa?

Kun on aika mennä katastukseen, huomio keskittyy auton tuulilasissa olevaan halkeamaan. Kelpaako haljennut tuulilasi nykyään katsastuksessa? Katsastussäädökset ovat viime vuosina tiukentuneet, ja haljennut tuulilasi määrätään vaihdettavaksi entistä useammin.

Kiristyneet katsastussäädökset auton tuulilasille

Aikaisemmin tuulilasi oli vaihtokunnossa, jos hakeama sattui olemaan häiritsevästi kuljettajan näkökentässä. Nykyisin tuulilasi määrätään herkemmin vaihtoon katsastajan toimesta, koska säädöksiä on viranomaisen toimesta kiristetty.

Trafi tiukensi säädöksiä auton tuulilasin kunnon suhteen vuonna 2018. Nykyään tuulilasin halkeama tai näkyvyyttä häiritsevä kuluminen johtaa entistä useammin tuulilasin uusimiseen.

Tuulilasin vaihto

Tuulilasi vaihtoon herkemmin katsatuksen yhteydessä

Vuodesta 2018 alkaen halkeama tuulilasissa tarkoittaa yleensä suoraan, että edessä on tuulilasin vaihto. Ainoastaan hyvin pienet ja huomaamattomat halkeamat saattavat mennä katsastuksesta läpi, mutta selkeä halkeama kuljettajan paikalta nähtynä johtaa yleensä tuulilasin uusimiseen.

Halkeaman kohdalla tuulilasin korjaus ei enää auta. Periaatteessa halkeama saadaan korjaustoimenpiteillä pysäytettyä, mutta seuraava katsastaja saattaa määrätä tuulilasin jokatapauksessa vaihtoon.

 “Vielä vuonna 2019 käyttäessäni asuntoautoa katsastuksessa, ei vanha tuulilasin hakeama vaatinut toimenpiteitä. Vuoden 2020 kesällä sama aikaisemmin kelpuutettu tuulilasi määrättiin vaihdettavaksi ja tieto kirjattiin rekisteröintitodistukseen kuukauden korjausajalla.”

Kilpaluta tuulilasin vaihto

Jos autosi tuulilasi on vaihdon tarpeessa, voit kilpailuttaa sopivat autokorjaamot palvelumme avulla. Lähetä autosi tiedot alla olevalla lomakkeella, niin kilpailutamme autohuollon puolestasi.