You are currently viewing Haittaako tuulilasin hakeama katsastuksessa?

Haittaako tuulilasin hakeama katsastuksessa?

Trafi tiukensi säädöksiä auton tuulilasin kunnon suhteen vuonna 2018. Nykyään tuulilasin halkeama tai näkyvyyttä häiritsevä kuluminen johtaa entistä useammin tuulilasin uusimiseen.

“Vielä vuonna 2019 käyttäessäni asuntoautoa katsastuksessa, ei vanha tuulilasin hakeama vaatinut toimenpiteitä. Katsastusmies sanoi että riittää jos ei hirvi ole tullut läpi. Vuoden 2020 kesällä samainen aikaisemmin kelpuutettu tuulilasi määrättiin vaihdettavaksi.”

Tuulilasin vaihto
Henkilöauton tuulilasin vaihto kuivumisvaiheessa

Tuulilasi vaihdetaan nykyään herkemmin katsatuksen yhteydessä

Aikaisemmin tuulilasi oli vaihtokunnossa, jos hakeama sattui olemaan kuljettajan näkökentässä. Nykyisin tuulilasi menee herkemmin vaihtoon katsastajan toimesta, koska säädöksiä on viranomaisen toimesta kiristetty.

Jos olet epävarma häiritseekö halkeama katsastusta, kannattaa mennä ensin kokeilemaan onneaan ja vaihtaa lasi vasta mahdollisen korjauskehoituksen napsahtaessa. Tuulilasin vaihdolle saa normaalitapauksessa kuukauden aikaa. Tuulilasi on harvoin niin huonossa kunnossa, että siitä tulee suoraan ajokielto.

Tuulilasi vaihtoon, mikä on vaihdon hinta

Tuulilasi on arvokas osa, ja pelkkä tuulilasi osaa maksaa parista sadasta useampiin satoihin euroihin. Lisäksi tulee työt ja tarvikkeet päälle. Tuulilasin vaihto on parasta jättää siihen erikoistuneelle autokorjaamolle.

Kiveniskemä kannattaa korjata nopeasti halkeaman estämiseksi

Tuliko tuulilasiin kiveniskemä, mutta lasi ei ole vielä haljennut? Kiveniskemä on syytä korjata nopeasti, ennen kuin vaurio lähtee leviämään hakeamaksi.