Auton tuulilasi on kulutustavaraa, joka täytyy vaihtaa halkeaman, kiveniskemien tai kulumisen takia. Tuulilasin vaihto edellyttää vaadittavia työkaluja ja osaamista.

Auton tuulilasin vaihto

Milloin auton tuulilasi täytyy vaihtaa?

Tuulilasin vaihto voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi tuulilasin halkeamisen tai isomman kiveniskemän takia. Tuulilasi voi kulua vaihtokuntoon hajonneen pyyhkijänsulan hangatessa naarmut lasiin, taikka useiden kiveniskujen seurauksena lasi kuluu aiheuttaen heikentyneen näkyvyyden.

Tuulilasi on osa auton kantavaa korirakennetta, ja nykyauton tuulilasi on asennettu liimaamalla.

Auton katsastuksessa tarkastetaan myös tuulilasi: kuljettajan näkökentässä ei saa olla havainnointia häiritsevää halkeamaa, toisinaan katsastaja voi määrätä auton katsastuskorjaukseen ja jälkitarkastukseen kuluneen tuulilasin takia.

Tuulilasin vaihtoon johtavat viat

Tuulilasi halki, voinko ajaa?

Auton tuulilasi on laminoitu, tarkoittaen sen koostuvan useasta eri kerroksesta lasia, liimaa ja muovia. Tuulilasi kestää todella kovan iskun sekä pitää muotonsa hyvin. Haljenneella tuulilasilla on täysin turvallista ajaa, jos vain näkyvyys on kunnossa.

Tuulilasivaurio, joka johtaa vaihtoon
Auton tuulilasi ottaa kovemmankin iskun vastaan ja pitää muotonsa.

Tuulilasin vaihdon hinta

Tuulilasin vaihdon hinta riippuu pääsääntöisesti automallista sekä tuulilasin varusteista. Työn haastavuus riippuu automallista, joidenkin ollessa työläämpiä kuin toisten. Myös itse tuulilasien hinnoissa on paljon eroa tuulilasin varusteiden vaikuttaessa hintaan: sadetutka, lasilämmitys, tumma yläreuna, sävytys. Tuulilasit on yleisesti ottaen kattavasti saatavilla myös tarvikeosana, jolloin tuulilasin hankintahinta on yleensä alkuperäisosaa edullisempi.

Auton tuulilasin vaihto ja hinta
Liiman levitys uuteen tuulilasiin. Liiman kuivumisaika vaihtelee parista tunnista useampaan tuntiin.

Löydä korjaamo tuulilasin vaihtoon

Tuulilasin vaihtoon vaaditaan siihen erikoistuneen autokorjaamon apua.