Moottorilämmittimen asennus

Auton moottorinlämmitin, eli tutummalta nimeltään lohkolämmitin on Suomen kylmässä ilmastossa lähes välttämätön lisävaruste. Moottorilämmittimen käyttöä suositellaan talvikaudella lämpötilan laskiessa nollaan polttoaineen ja moottorin säästämiseksi.

Lohkolämmittimen käyttö säästää moottoria sekä polttoainetta

Tärkein syy lohko- eli moottorinlämmittimen käyttöön on moottorin käynnistymisen helpottaminen sekä polttoaineen ja pakokaasupäästöjen pienentäminen. Lohkolämmitintä käytettäessä käynnistys on moottorille pienempi rasite, ja näin ollen se säästää myös moottoria ylimääräiseltä rasitukselta kylmänä käynnistettäessä.

Lohkolämmitin, säteilylämmitin vai letkulämmitin?

Ennen vanhaa auton moottorinlämmitintä kutsuttiin yksinkertaisesti lohkolämmittimeksi, koska vastuselementti asennettiin aina moottorin lohkoon. Nykyautojen kohdalla puhutaan kuitenkin useammasta eri nimestä: lohkolämmitin, säteilylämmitin ja letkulämmitin.

Automalliin asennetaan aina sellainen moottorilämmitin, kun siihen on lämmittimen valmistajalta suunniteltu. Se voi olla joko lohkoon asennettava perinteinen malli taikka ulkopinnalle asennettava säteilylämmitin. Toisinaan moottorilämmitin taasen asennetaan vesiletkujen väliin. Lämmitinmallin valinnasta ei tarvitse huolehtia, sillä yleensä yhteen moottorimalliin on vain yhdenlainen lämmitin saatavilla.

Palvelumme avulla autohuollon asiantuntijat opastavat autosi sopivalle korjaamolle moottorilämmittimen asennukseen. Tunnemme autosi sekä autamme sinua kaikkiin auton huoltoon sekä auton korjaamiseen liittyvissä asioissa.

Lämpöä myös sisätilaan

Moottorilämmittimen asennuksen yhteydessä on mahdollista asentaa myös sisätilan lämmittimelle pistoke apukuljettajan jalkatilaan. Varusteiksi tarvitaan yksi haaroitussarja moottorilämmittimen kaapelilta sisälle tulevaksi pistorasiaksi. Moottorilämmitin sekä sisätilalämmitin toimivat samasta puskurissa olevasta pistokkeesta.

Moottorilämmittimen asennuksen hinta

Moottorilämmittimen eli lohkolämmittimen asennushinta sinun autoosi selviää kilpailuttamalla sopivat autokorjaamot. Lähetä meille autosi tiedot, niin etsimme sopivan korjaamon sekä kilpailutamme moottorilämmittimen asennuksen autoosi.

Löydä sopiva korjaamo moottorilämmittimen asennukselle

Lähetä autosi tiedot meille alla olevalla lomakkeella, niin etsimme autollesi sopivan korjaamon.