Auto ei käynnisty

Kun auto ei käynnisty, automekaanikolle herää kysymys pyörittääkö starttimoottori. Helpoimmassa tapauksessa hyytynyt auto lähtee käyntiin apuvirralla, toisinaan auto joudutaan hinaamaan korjaamolle.

Ensimmäiset kysymykset, kun auto ei käynnisty

Auto voi täristä useammasta eri syystä, mutta suurin osa auton tärinöistä on hyvin yleisiä ja helposti havaittavia. Alla yleisimmät tärinän aiheuttajat.

Syttyykö mittaristoon kaikki valot normaalisti?

Kun sytytysvirta kytketään, mittaristossa syttyy valot. Jos akku on täysin tyhjä, sähkön puute viittaa virran puuttumiseen.

Pyöriikö starttimoottori?

Jos valot syttyy mittaristossa, mitä tapahtuu kuin autoa yrittää käynnistää? Jos startatessa ei kuulu mitään tai pieni naksahdus, voi kyseessä olla heikko akkujännite tai vikaa esimerkiksi starttimoottorissa.

Jos käynnistysmoottori pyörittää

Jos avaimesta kääntämällä moottori pyörii, niin yrittääkö moottori käynnistyä vai eikö moottori hyrähtele tai yskähtele ollenkaan? Moottorin käynnistymisvika viittaa yleensä polttoaine- tai sytytysjärjestelmän suuntaan. Tarkista kuitenkin ensimmäiseksi, että tankissa on polttoainetta.

Hinausauto tarvittaessa avuksi

Jos auto jää siihen tilaan, ettei moottori käynnisty, hinausauto on tuttu ja turvallinen tapa saattaa auto korjaamolle tutkittavaksi ja korjattavaksi.

Löydä sopiva korjaamo autollesi

Lähetä autosi tiedot alla olevalla lomakkeella, niin etsimme autollesi sopivan korjaamon puolestasi.