Ilmastoinnin huolto

Auton ilmastointi on säännöllistä huoltoa vaativa laite. Ilmastoinnin kylmäaine tulee tarkistaa ja täyttää tasaisin väliajoin ilmastointijärjestelmän optimaalisen toiminnan varmistamiseksi. Ilmastoinnin täytön lisäksi ilmastointi tulee huoltaa aika-ajoin. Ilmastoinnin tarkistamiseen ja huoltamiseen tarvitaan erityiset laitteet, osaamista sekä luvat.

Auton ilmastointijärjestelmä vaatii huoltoa

Auton lmastointijärjestelmässä on kylmäainetta, joka useimmiten vuotaa hiljalleen ulos liitoksista ja tiivisteistä. Jossain vaiheessa alhainen järjestelmäpaine sammuttaa kompressorin automaattisesti, jolloin auton ilmastointi ei lähde päälle ollenkaan. Yleisin auton ilmastoinnin vika onkin alhainen kylmäaineen määrä.

Ilmastointihuollossa selviää ilmastoinnin kunto ja tila. Auton ilmastointi kytketään huoltokoneeseen, ja sen avulla alkaa selviämään mikä ilmastoinnin tarkempi tila on.

Yleensä auton ilmastoinnin toimimattomuuden syynä on järjestelmästä karannut kylmäaine.

Auton ilmastoinnin huoltoväli

Parhaan toimivuuden takaamiseksi auton ilmastointi olisi hyvä huollattaa (tarkastus ja täyttö) parin vuoden välein, tai viimeistään kun toiminta on heikentynyt huomattavasti. Yleensä kylmäaineen tarkastus ja lisäys riittää perushuolloksi.

Vikaa ilmastoinnissa?

Auton ilmastoinnin lopettaessa toimintansa tarvitaan autokorjaamon apua, josta löytyy ilmastointihuoltolaitteet sekä osaava henkilökunta. Auton ilmastoinnin tila selviää tarkistamalla. Toisinaan kylmäaineet on karannus kokonaan järjestelmästä, joka tarkoittaa huomattavaa vuotoa jossain kohtaa. Yleisemmin taas kylmäainetta on karannut vain osa, jolloin järjestelmän paine on alle vaaditun. Tällöin useimmin riittää ilmastoinnin täyttöhuolto.