Ilmastoinnin huolto

Auton ilmastointi on säännöllistä huoltoa vaativa laite. Ilmastoinnin kylmäaine tulee tarkistaa ja täyttää tasaisin väliajoin ilmastointijärjestelmän optimaalisen toiminnan varmistamiseksi. Ilmastoinnin täytön lisäksi ilmastointi tulee huoltaa aika-ajoin. Ilmastoinnin tarkistamiseen ja huoltamiseen tarvitaan erityiset laitteet.

Auton ilmastointijärjestelmä vaatii huoltoa

Ilmastoinnin järjestelmässä on kylmäainetta, joka useimmiten vuotaa hiljalleen ulos liitoksista ja tiivisteistä. Jossain vaiheessa alhainen järjestelmäpaine sammuttaa kompressorin automaattisesti, jolloin auton ilmastointi ei tomi ollenkaan. Yleisin auton ilmastoinnin vika onkin alhainen kylmäaineen määrä.

Ilmastointihuollossa selviää kuinka paljon kylmäainetta on hävinnyt. Laite kiinnitetään ilmastoinnin kylmäainejärjestelmään, ja sen avulla alkaa selviämään mistä ilmastoinnin vika johtuu.

Yleensä auton ilmastoinnin toimimattomuuden syynä on järjestelmästä karannut kylmäaine.

Auton ilmastoinnin huoltoväli

Parhaan toimivuuden takaamiseksi auton ilmastointi tulisi huollattaa vuoden tai viimeistään kahden välein, jotta sen toimivuus on optimaalista ja varmaa.

Vikaa ilmastoinnissa?

Auton ilmastoinnin lopettaessa toimintansa tarvitaan autokorjaamon apua, josta löytyy ilmastointihuoltolaitteet sekä osaava henkilökunta.

Lähetä autosi tiedot alla olevalla lomakkeella, niin etsimme autollesi sopivan ilmastointihuollon.