Autovalmistajasi on laatinut autollesi huolto-ohjelman, jota kutsutaan määräaikaishuolloksi. Tässä huolto-ohjelmassa vaihdetaan määritellyt kulutusosat, kuten moottoriöljy ja öljynsuodatin, sekä ajoittain myös muita suodattimia, nesteitä ja öljyjä. Määräaikaishuoltoon sisältyy myös lista tarkastuksia, joiden avulla kulutusosien kuntoa seurataan.

Määräaikaishuollon yleisin huoltotoimenpide on öljynvaihto.

Apua auton huoltamiseen

Mikä huolto, milloin, missä? Mitä se maksaa? Autamme sinua löytämään autohuoltamon autosi määräaikaishuollolle.

Määräaikaishuolto pidentää auton ikää

Auton huoltaminen tarkoittaa autovalmistajan laatiman huolto-ohjelman noudattamista auton toimivuuden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Jokaisella automallilla on huolto-ohjelma, jonka mukaiset toimenpiteet autohuollossa tehdään. Määräaikaishuolto perustuu joko kiinteästi aikaan tai ajomäärään, sen mukaan kumpiko tulee vastaan aikasemmin (esimerkiksi 15 tuhatta kilometriä tai yksi vuosi). Autossasi saattaa myös olla huoltoväli-ilmaisin, joka laskelmoi sopivan huoltoajankohdan ajotietokoneen keräämien tietojen pohjalta.

Yleisesti ottaen huolto-ohjelma sisältää kuluvien osien ja nesteiden vaihdot, sekä toimivuuteen ja turvallisuuteen liityvät tarkastukset.

Milloin huoltoon?

Autossasi on valmistajan ilmoittama huolto-ohjelma, joka määrittelee auton huoltotoimenpiteet sekä niiden ajoituksen. Nykyautoissa on usein huoltoväli-ilmaisin, joka ilmoittaa lähestyvästä määräaikaishuollosta. Jos huoltovaloa ei ole, tehdään auton huolto aina kiinteästi kilometreihin tai aikaan perustuen, kumpi annetuista arvoista täyttyy ensin.