Auto tarvitsee huoltoa, jotta sen tekniikka pysyy parhaassa vireessä. Autohuollon yleisin perustoimenpide on määräaikaishuolto, joka tehdään autovalmistajan määrittelemän huolto-ohjelman mukaisesti. Auton ikääntyessä on yleistä, että määräaikashuollosta siirrytään pelkkään öljynvaihtoon. Lisäksi auto tarvitsee pienempiä huoltotoimenpiteitä, kuten renkaiden ja polttimoiden vaihto.

autohuolto

Jätä autohuolto meidän huoleksemme

Autosi tarvitseman huollon selvittäminen sekä sopivan autohuollon löytäminen voi olla haastavaa. Yleensä uutta ja takuun alaista autoa huollatetaan merkkiliikkeessä, mutta EU:n asetuksen mukaan auton voi huollattaa vapaasti missä tahansa huoltokorjaamossa menettämättä takuuta.

Huoltosopimus sen sijaan sitoo auton huollot tehtäväksi tietyssä autohuollossa.

Auto helposti korjaamolle

Määräaikaishuolto

Autossasi on valmistajan ilmoittama huolto-ohjelma, joka määrittelee auton huoltotoimenpiteet sekä niiden ajoituksen. Nykyautoissa on usein huoltoväli-ilmaisin, joka ilmoittaa lähestyvästä määräaikaishuollosta. Jos huoltovaloa ei ole, tehdään auton huolto aina kiinteästi kilometreihin tai aikaan perustuen, valmistajan laatiman huolto-ohjelman mukaisesti.

Pikahuoltoa autollesi

Menikö ajovalosta polttimo? Kuuluuko autosta kummallista ääntä? Parempi mennä pikana huoltoon, löydä pikahuolto helposti.

Renkaat

Renkaat ovat kulutustavaraa, sekä kausivaihdot siihen päälle. Yleensä homma hoituu helpoiten ja nopeiten paikallisen rengasliikkeen avustuksella.

Valojen korjaus

Nykyautossa polttimon vaihto voi olla haastava operaatio, jossa korjaamon apu on tarpeen. Polttimoiden vaihto on syytä tehdä mahdollisimman pian pikahuollon kautta.